Työskentelyni keskipisteenä toimii työhuonestudioni, jossa miksailen, editoin ja äänittelen erilaisia soittimia ja ääniä. Studiotyöskentelyn pohjana käytän Logic Pro X -äänitysohjelmaa ja livetilanteissa Bitwig Studiota. Käytän laajalti myös erilaisia virtuaali-instrumentteja, joita nauhoitan ja soitan livenä midi-koskettimien avulla.
Livetilanteissa, kuten tanssituotannoissa tykkään muodostaa äänimaisemat mahdollisimman monista elementeistä ja pitämään äänimaisemat täten mahdollisimman luonnollisesti rakentuvina. Soitan siis sekvensseriä ja tietokone-ohjelmaa aivan kuten mitä tahansa muutakin instrumenttia. Varsinkin ei-setatuissa, hengittävissä teoksissa tämä on äänisuunnitteluni ideologian pohja, joka on rakentunut pitkälti teattereissa livenä improvisoitujen äänimaisemien myötä.
Työhuoneeni muuntautuu kätevästi myös foley-studioksi (no ei oikeasti kovin kätevästi). Jos joutuisin ottamaan autiolle saarelle vain yhden mikrofonin, se olisi AKG:n 414. Alla olevassa kuvassa äänitellään syksyisiä askeleita.
Kentällä käytän läppärin, etuasteiden ja luurien lisäksi tarpeen mukaan erilaisia työvälineitä. Alla oleva iso sininen silmä, Kaotica Eyeball, eristää mikrofonin omaan pikku tilaansa. Tällä tavalla myös Kallion korkeat ja kaikuisat huoneet muuntuvat passeleiksi äänitysstudioiksi.
Kuuntelen paljon elokuvamusiikkia ja käyn katsomassa mahdollisimman paljon erilaisia esityksiä kaikkien taiteenalojen tarjonnasta – paras inspiraation lähde! Kun lähden luomaan jotakin uutta, lähden ennakkoluulottomasti roiskimaan kaikenlaista. Oli kyse sitten säveltämisestä, videon leikkaamisesta tai tanssiesityksestä, tärkeintä on kokeilla ja tätä kautta muodostaa kokonaisuuksia. Ei pidä pelätä keskeneräisyyttä tai epäonnistumista – maailmassa on pahempiakin asioita olemassa.